Trots tidigare protester – kommunen gör nytt försök att sälja Fyren i Norrsundet: ”Positiva signaler”

Tillsammans med våra samarbetspartier inom Majoriteten i Gävle så har vi en ambition i vårt 100-punktsprogram för Gävle att brukar- och föreningsstyrda lösningar ska eftersträvas där lokala aktörer själva både vill och kan ta över ägandet från kommunen och driva sina verksamhetslokaler.

Nu pågår ett arbete om eventuell riktad försäljning av Fyren i Norrsundet från Gävle kommun till ABF. Bakgrunden är att ge rådighet över fastigheten till nuvarande hyresgäst och alla de andra föreningar som också verkar på Fyren.

– För oss är det avgörande för en försäljning att sälja till en aktör med genuint intresse för bygden och det lokala föreningslivet. Både för att värna den nuvarande verksamheten och kunna bidra till att ge föreningslivet i Hamrångebygden goda förutsättningar att fortsätta utvecklas, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Att utreda en riktad försäljning av Fyren togs upp på kommunstyrelsen denna vecka. Moderaterna föreslog att Fyren istället skulle säljas på den öppna marknaden till vem som helst, utan att rikta försäljningen till nuvarande hyresgäst och säkra all den viktiga och bra verksamhet som erbjuds på Fyren idag.Till skillnad från Moderaterna ser vi att en grundläggande förutsättning för en försäljning är att de som idag bedriver en god verksamhet på Fyren ska kunna fortsätta göra det, men med större frihet och rådighet som kommer med att äga fastigheten själva.

Läs gärna mer i den länkade artikeln nedan!

Trots tidigare protester – kommunen gör nytt försök att sälja Fyren i Norrsundet: ”Positiva signaler”

Förra gången blev det massiva protester. Men nu ska Gävle kommun göra ett nytt försök att sälja…


Länk till Facebook inlägg här!

facebook Twitter Email