AKTIVITETER FÖR SENIORER UNDER SOMMAREN Den pandemi som Sverige och världen bef…

AKTIVITETER FÖR SENIORER UNDER SOMMAREN

Den pandemi som Sverige och världen befinner sig i påverkar oss alla. Men en av de grupper som drabbats allra mest är personer i riskgrupp som under lång tid befunnit sig i både en fysisk och social distansering. Den sociala distanseringen riskerar att förstärka den ofrivilliga ensamheten, särskilt bland äldre.

Kommunens träffpunkter för seniorer håller stängt, men från och med juni så erbjuds nu utomhusaktiviteter runtom i Gävle där träffpunkterna samarbetar med ideella organisationer. Det kan vara aktiviteter som gympa, boule eller promenader som erbjuder social samvaro med en fysisk distansering.

Samtidigt fortsätter Gävle kommuns stödlinje Corona att vara öppen under sommaren. För den som behöver hjälp med att handla mat, mediciner eller har andra ärenden, för den som känner sig orolig och behöver en pratstund med en person på telefon eller vill träffa en volontär utomhus på avstånd. Hittills har uppemot 600 Gävlebor och anhöriga varit i kontakt med stödlinjen som öppnades i mars.

– Gävle kommun ska vara en äldrevänlig kommun. Att nu under sommaren ställa om träffpunkternas arbete och tillsammans med ideella krafter arrangera social samvaro med fysisk distansering för seniorer är så viktigt för att bryta den ofrivilliga ensamhet som växer ytterligare under den här pandemin, kommenterar Jörgen Edsvik (S), kommunalråd.
Länk till Facebook inlägg här!

facebook Twitter Email