Engagera dig

dsds

Men hej! 
Många går in på vår hemsida för att ta reda på hur man gör för att engagera sig i olika frågor. De flesta vill förändra samhället och området där man bor. Vissa vill ha en park för hundar i närheten och andra har upplevt en vård de inte är helt nöjd med. Oavsett varför du valt att läsa mer om hur du kan engagera dig, så välkomnar vi dig! Här finns flera olika sätt för dig att engagera dig och vara med och påverka allas vårt samhälle, vår framtid och att lära känna nya vänner.

Entypo_d83d(7)_256
Bli medlem

Som medlem har du tillgång till alla våra resurser. Vilka resurser tänker du kanske då? Jo, du kan göra allt som beskrivs i på denna sida och dessutom kan du få förtroendeuppdrag för oss i den kommunala organisationen, regionen och riksdagen. Här kan du bli medlem!

FontAwesome_f073(5)_256
Delta i föreningskaktiviterna.
Varje år har vi cirka 100 olika föreningsaktiviteter. Det betyder givetvis inte att du måste gå på alla aktiviteter, men det finns ett brett utbud av roliga aktiviteter för dig. Aktiviteterna har olika teman och olika företrädare som kommer på besök. Se alla våra aktiviteter i vårt kalendarium.

Entypo_e705(8)_256
Skriva motioner
Som medlem i vårt parti kan du skriva motioner. En motion är ett förslag som du vill ska behandlas av alla medlemmar på årsmöte, distrikts- eller partikongress. Det är ett utmärkt sätt att få partiet att stå bakom en fråga som du brinner för. Ett exempel på en motion kan vara att du vill att socialdemokraterna i Gävle ska kämpa för fri kollektivtrafik för alla under 20 år. Din förening vill säkert vara med och skriva. Se kontaktuppgifter här.

FontAwesome_f040(4)_256
Skriva en e-petition
Som medborgare i en kommun kan du skriva en e-petition. Det är en motion men den behandlas inte av socialdemokraterna utan av kommunfullmäktige. En e-petition ska basera på något som rör den kommunala kompetensen. Du kan läsa mer om det här. I vårt parti kan du hitta fler medlemmar som vill detsamma som dig och då kan ni driva förslaget tillsammans.

Entypo_d83d(6)_256
Kontakta företrädare för hjälp
Socialdemokraterna är både Sveriges och Gävles största parti. Det gäller inte bara i antal röster, utan även i antal företrädare och medlemmar. Här på vår hemsida hittar du kontaktuppgifter till alla våra företrädare. Ta chansen att kontakta dom och föreslå förändringar i vår politik. Du hittar våra ordföranden här och våra kommunala företrädare här.

facebook Twitter Email